wtorek, 25 listopada 2014

Miodowo - imbirowe skrzydełka kurczaka !


Składniki :
- 16 skrzydełek kurczaka 
- 4 łyżki miodu gryczanego
- 2 łyżki posiekanego imbiru  
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego 
-1 łyżeczka posiekanej kolendry 
- 2 łyżki oleju sezamowego 
- sól, biały pieprz 

Sposób przygotowania :
1.Podgrzewamy lekko miód , dolewamy olej, sos sojowy, imbir, kolendrę, sól i pieprz
2. Myjemy skrzydełka, osuszamy i zanurzamy w marynacie
3. Wstawiamy pod przykryciem na 3 godziny do lodówki
4.. Nastawiamy piekarnik na funkcję grill 200°C
5.Układamy skrzydełka na tacce grilowej
6.Pieczemy 15 minut na złoty kolor
7.Podajemy z ryżem lub innymi dodatkami
 

Jak robiłyśmy to my ( Trzy Hrabiny ) ?

 1. Najpierw przygotowałyśmy składniki takie jak kolendra, skrzydełka z kurczaka, miód gryczany, korzeń imbiru, mielony imbir, biały pieprz, sos sojowy, olej sezamowy, biały ryż





2. Następnie położyłyśmy na stole skrzydełka z kurczaków w celu natarcia ich przyprawami.







3. Potem przygotowałyśmy wywar do kurczaków. Potrzebne do tego były : 

 miód
olej sezamowy, jasny sos sojowy
świeża kolendra

świeży imbir


4. Gotowe kurczaczki w marynacie wstawiamy do piekarnika. Całość prezentuje się zachęcająco.





5. Teraz mamy 3 godziny dla siebie. Kurczaczki w tym czasie leżą w marynacie.

6.  Hop do piekarnika !

 7. Najlepsze jednak w tym całym gotowaniu jest konsumpcja ... Szczególnie kiedy potrawa wszystkim smakuje !
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz