Składniki :
- 16 skrzydełek kurczaka
- 4 łyżki miodu gryczanego
- 2 łyżki posiekanego imbiru
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
-1 łyżeczka posiekanej kolendry
- 2 łyżki oleju sezamowego
- sól, biały pieprz
Sposób przygotowania :
1.Podgrzewamy lekko miód , dolewamy olej, sos sojowy, imbir, kolendrę, sól i pieprz
2. Myjemy skrzydełka, osuszamy i zanurzamy w marynacie
3. Wstawiamy pod przykryciem na 3 godziny do lodówki
4.. Nastawiamy piekarnik na funkcję grill 200°C
5.Układamy skrzydełka na tacce grilowej
6.Pieczemy 15 minut na złoty kolor
7.Podajemy z ryżem lub innymi dodatkami
5.Układamy skrzydełka na tacce grilowej
6.Pieczemy 15 minut na złoty kolor
7.Podajemy z ryżem lub innymi dodatkami
Jak robiłyśmy to my ( Trzy Hrabiny ) ?
1. Najpierw przygotowałyśmy składniki takie jak kolendra, skrzydełka z kurczaka, miód gryczany, korzeń imbiru, mielony imbir, biały pieprz, sos sojowy, olej sezamowy, biały ryż
3. Potem przygotowałyśmy wywar do kurczaków. Potrzebne do tego były :
miód
olej sezamowy, jasny sos sojowy
świeża kolendra świeży imbir
4. Gotowe kurczaczki w marynacie wstawiamy do piekarnika. Całość prezentuje się zachęcająco.
5. Teraz mamy 3 godziny dla siebie. Kurczaczki w tym czasie leżą w marynacie.
6. Hop do piekarnika !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz